uzletfrissito_fotor

Köszönöm, hogy kitöltötted a tesztet!

ĺme az eredmény:

Ha a pontjaid száma 40-50 között volt:

Gratulálok a boltod sikeresen működik, jól vezeted! Az eredményből kiderül, hogy figyeled a vásárlóid tevékenységét és méred az üzletberendezés illetve a bolt frontjának eredményességét is. Mindent elkövetsz, hogy a vevők kedvében járj. Csak így tovább! Azt valószínűleg Neked mondanom sem kell, hogy a kirakatot általában, gyorsan forgó áru esetén 4-6 hetente, lassan forgó termékeknél pedig minimum szezononként cserélni kell. Az üzletedet, ha jól működik, elegendő 2-3-4 évente megújítani. Ez esetben a renoválás mértéke leginkább a céljaidtól, terveidtől függ. Persze arra mindig ügyelni kell, hogy a bolt külseje és belseje egyaránt szép állapotban, összhangban, rendezett és tiszta legyen. Frisseséget pedig könnyedén varázsolhatsz, gondozott, üde növényekkel, virágokkal, gyakran megújuló apró dekorációs elemekkel. (További tippekért, keresd az emailt, a postaládádban!)

Ha a pontjaid száma 25-35 között volt:

Jó úton jársz! Feltehetően itt-ott bizonytalan vagy, hogy mivel is foghatnád meg a vevőket, hogyan csábíthatnál több vásárlót a boltodba, mivel fokozhatnád a vásárlásélményt. De ne csüggedj! Az alapokkal már tisztában vagy, csupán pár konkrét ötletre, útmutatásra van szükséged. Amennyiben már régebben nyitottad az üzleted és mostanában stagnál a forgalmad, minden bizonnyal jót tenne a boltodnak az üzlettér megújítása, újragondolása, átrendezése és a kirakat frissítése. Nem feltétlenül kell hatalmas, költséges felútításban gondolkodnod! Elég lehet ha úrja csoportosítod az árud, ha itt-ott kiemelsz egy termékszekciót, pl. más bútorral, falszínnel, tapétával, ha megpróbálsz kicsit a vevők fejével gondolkodni. Segítsd őket a bolton belüli tájékozódásban! A kirakatod legyen mindig naprakész, de legalább is, szezonra kész! Közvetítse azt a hangulatot és színvonalat, amellyel az üzletben is találkoznak majd a vevők. A bolt belseje és külseje legyen egységes, meggyőző, emlékezetes. Gyűjts inspirációt a blogról, lapozgasd az ingyenes Boltberendező magazinokat, kérj tanácsot vagy fejleszd a tudásod és valósítsd meg amit elsajátítottál! (A boltodra szabott tippekért, keresd az emailt a postaládádban!)

Ha a pontjaid száma 0-20 között volt:

Az üzletednek nagy valószínűséggel új lendületre van szüksége. A pontszámaid alapján, nem követed eléggé a boltod körüli vásárlói szokásokat illetve nem tudsz rájuk a megfelelő módon reagálni. Vagyis nem hozod ki a boltodból a maximumot. Pedig sokkal, de sokkal több elégedett, visszajáró vásárlót és persze ezáltal bevételt is generálhatna az üzleted. Jobban átgondolt, megkomponált, a vásárlók igényeire szabott vevő térrel, nem túl mesterkélt ugyanakkor ötletes és barátságos kirakattal, több nézelődőt csábíthatnál az üzletbe, akik aztán igazán jól érezhetnék magukat vásárlás közben is. Jobb keddvel hosszabban és többet is vásárolnának, jó szívvel ajánlanák boltodat ismerőseiknek is. (Neked való, konkrét tippjeimet már el is küldtem a címedre. Keresd az emailt a postaládádban!)

Sok sikert kívánok!