3 elengedhetetlen dolog

3 elengedhetetlen elem a sikeres kirakathoz

Ebben a hónapban a kirakatok témakörét jártuk körül kicsit részletesebben itt a blogon illetve meghirdettem az első, élő áru- és kirakatrendező workshopot is, melynek tananyagát már online is elérhetitek, amikor csak szeretnétek.

Az előző posztban több módszert is mutattam, melyek segítségével a kirakatod hatékonyságát tudod mérni. Ma pedig arról lesz szó, hogy mi az a 3 elengedhetetlen elem, ami a sikeres és könnyedén átalakítható kirakatokhoz kell.

Ha valamiért nem vagy elégedett a kirakatod hatásával, ha úgy érzed nem terel be elég embert a boltodba, nem ébreszt bennük vágyakozást, nem elég hangulatos nem elég profi, akkor ezek az eszközök biztosan a segítségedre lesznek.

Nem könnyű havonta újat, különlegeset, egyedit alkotni a kirakatban. Termékeket megfelelően, a lehető legelőnyösebben bemutatni, passzoló dekorációval, ízlésesen díszíteni. Viszont, ha rendelkezésedre állnak az alábbiak, akkor már legalább az alap felszerelés adott lesz és nem okoz majd gondot a gyakori módosítás sem.

Használd a függőleges teret!

Sokszor olvashattad, halhattad tőlem akár a tanfolyamokban is, hogy mindig próbálj meg térben (és nem csak síkban) gondolkodni. Hogy építkezz fölfelé és használd a függőleges teret is. Ez utóbbinak egy lehetséges módja, ha hátteret teszel az installáció mögé. Például képet, mintás molinót stb. Egy másik módszer pedig az lehet, ha termékeket és/vagy dekorációt lógatsz be felülről.

A.] Ehhez a legpraktikusabb eszköz a mennyezeti rács. Szuper, ha van ilyen az üzletedben, a kirakat fölött. Ehhez könnyedén tudsz rögzíteni, akár kicsit nehezebb elemeket is.

B.] Amennyiben viszonylag szűk a kirakatod, vagyis a szélessége nem haladja meg a 2 métert, és mindkét oldalon fal határolja, úgy használhatsz teleszkópos rudat is. Bizony, ez egy szuper jó trükk, praktikus, olcsó és hatékony. Egy sima, átlagos zuhanyfüggöny tartó teleszkópos rudat vagy egy gardróbba helyezhetőt képzelj el, melyet csavarással, hosszabbra vagy rövidebbre állíthatsz és amelynek gumis a vége, ezáltal jól tapad. Helyezd minél feljebb, min. 180-190 cm magasra. Ellenőrizd, hogy stabilan rögzítetted-e és már használhatod is! Arra mindenképpen ügyelj, hogy túl nehéz tárgyakat ne akassz rá, teherbíró képessége nem a legnagyobb, de a dekorációt és pár könnyebb terméket biztosan elbír.

C.] Aztán használhatsz a plafonba fúrt kampókat is, bár ezzel nagyon óvatosan! Mindig kérd szakember segítségét, ha mennyezetet fúrsz, nehogy véletlenül vezetékek vagy csövek sérüljenek!

D.] Ha pedig sínrendszeres világításod van, (lásd következő pont), akkor szerezz be pár darab mágneses kampót és már dekorálhatsz is!

Kattints ide vagy a képre a webinárium linkjéért!

Játssz a fényekkel!

A kirakatod hatékonyságát nagyban befolyásolják a fényviszonyok is. Vagyis, hogy mennyire világos, mennyire jól látható, milyen a hangulata. A jó kirakathoz elengedhetetlen a megfelelő világítás. Ha könnyen variálható, minden igényt kielégítő megoldást keresel, akkor használj sínes lámpákat a kirakatban, felül, alul és ha lehetséges még oldalt is.

Alkoss színteret a termékeidnek!

Ahhoz, hogy a termékprezentációd igazán dinamikus, lendületes, élettel teli legyen, emeld meg az árud. Használj kreatív, variálható termékállványokat, építs különböző magasságú szinteket, dobogókat, kompozíciókat.

Mire figyelj az “építkezés” közben? Hogyan fogj hozzá? Itt megmutatom részletesen!

Neked vannak jól bevált praktikáid, mindig használt eszközeid a kirakatrendezéshez? Oszd meg velünk! Írd meg alul, kommentben!

Ha tetszett a cikk, megköszönöm, ha megosztod olyanokkal, akiket szerinted érdekelhet. Csak válassz egy gombot és csatornát a bal oldalon!

Posted in Cikkek, Kirakat, Visual merchandising and tagged , , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük